Снимай красивия Свежен и спечели награда
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 29 Юли 2022 17:35

Това лято Свежен става притегателно място за фотографите. Любители и професионалисти ще посещават селото, ще се забавляват и снимат всичко, което им хареса. "С тези снимки  участвайте във фотоконкурса  „Свежен – лято 2022“, призовават от Община Брезово  и Архитектурно-исторически резерват – Свежен. Те организират  фотоконкурса, в който може да участва всеки без ограничение на възраст, пол, религиозни и политически убеждения, любители и професионалисти, уточняват организаторите.

Снимките трябва да са направени в периода 27 юли  до  22 септември  тази година и да изобразяват хората, природата, забележителностите на  Свежен и околностите му. Участието може да бъде в две направления за любители и професионалисти и в три категории – природа, забележителности, хора.

Снимките на всеки един участник трябва да са качени в страницата на АИР - Свежен, # facebook.com/air.svezhen като коментар под съобщението за фотоконкурса. Преди снимката  трябва да се изпише Направлението и Категорията, в която участва; име на автора, дата и място.

Всеки един участник може да качи до 2 снимки във всяка една категория. Размерът на снимките да е минимум 2000 пиксела по дългата страна.

Ако снимката е в категория Хора, авторът трябва да има съгласието на хората, присъстващи на кадъра за участие в конкурса.

Организаторът има право да премахне снимки, които не отговарят на темата, също и такива с обидни, неприятни и неприлични мотиви, без допълнително обяснение.

След крайната дата на фотоконкурса снимките ще бъдат разгледани и оценени от компетентно жури в състав  фотографите Иван Панкев и Олег Константинов.

Критерии за оценка на снимките са работа със светлината, цветови баланс, работа с фокусното разстояние, композиция на кадъра, оригиналност/креативност.

Резултатите и наградите ще бъдат обявени на страницата на Архитектурно-исторически резерват – Свежен до 10 дни след края на конкурса.

Спонсорите и предоставените от тях награди за Фотоконкурс СВЕЖЕН ЛЯТО 2022 ще бъдат последователно представени на страницата на АИР – Свежен.

В конкурса се допускат за участие само авторски фотографии. Участниците са длъжни, при съмнения относно авторството, да предоставят на организаторите оригиналните нередактирани кадри.

Във Фотоконкурса не могат да участват организаторите и спонсорите.

Всеки един участник с публикуването на снимки на страницата на АИР – Свежен дава съгласието си тези снимки да се използват и разпространяват от Организатора на конкурса с цел реклама и популяризиране на туристическа дестинация Свежен. Наградените снимки стават собственост на организатора на конкурса.


 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker