Кметът на Сопот настоява за ремонт на градското читалище
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 16 Август 2022 10:45

Кметът на Сопот Деян Дойнов отправи официална покана към председателя на ОбС Нели Пенева за среща-разговор, на която да бъде обсъдена необходимостта от ремонт на читалището.

Той предлага срещата да се  проведе утре, 17 август,

от 17.30 часа в библиотеката, а на нея да се обсъди ремонта на покрива на читалището, както и по-нататъшните действия относно цялостния ремонт на културната институция, уточнява в писмото си кметът. Той кани на срещата да присъстват гражданите на Сопот, които са заинтересовани от състоянието на сградата на читалището.

 

Дойнов изразява и надеждата, че на срещата ще присъстват и всички останали общински съветници.

Както “Марица“ писа преди време читалището има редица проблеми с материалната база. Един от най-сериозните е  покривът, който тече и дъждът пада направо на сцената.Макар през 2009 г. да е бил ремонтиран цялостно  за сумата от половин милион лева, в края  същата година, месеци след завършване на ремонта, се оказва, че покривът отново тече. Пред медии Дойнов припомни, че ел.инсталацията на цялата сграда също се нуждае от ремонт, необходими са още и вътрешни ремонти като претапициране на столовете в зрителната зала, ремонт на съблекалните и фасадата.

Още преди близо шест години Дойнов поиска Общинският съвет да одобри около 50 хиляди лева за ремонт на покрива, но тогава старейшините на Сопот отказаха. Читалището в Сопот е най-голямата и представителна сграда за култура в региона, тя от години е в плачевно състояние, но така и не идва ред за нейния ремонт, въпреки настояванията на Дойнов и неговата администрация.


 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker