В Горни Домлян деца се учат да бъдат ЕКО
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 19 Август 2022 07:44

В Горни Домлян стартираха дейностите по проекта „Можем да бъдем ЕКО“, които се реализира благодарение на „Български фонд за жените“. Деца, младежи и родители почистиха една от силно замърсените зони в село Горни Домлян - футболното игрище. Постави се и табела с цел предотвратяване на Не повторно замърсяване. По време на почистването водихме и разговори как можем да променим средата, в която живеем към по-добро място за живеене с минимални от всеки човек усилия. Говорихме за това как да не замърсяваме околната среда и въздуха, как да намалим замърсяването и как водим природосъобразен начин на живот.

Продължаваме с акциите за почистване на замърсените зони и поставяне на табели в село Горни Домлян.

По проекта предстоят още други  интересни събития, които ще се проведат в началото на месец Септември, като информационна кампания в партньорство със Сдружение „За земята“;  „Велосъстезание“; „ЕКО разходка“ и други.

Основната цел на проекта е повишаване екологичното самосъзнание на местното население, насърчаването им да опазват околната среда, чистотата на въздуха, чрез прилагане на зелени практики.

Автор: Ивелина Арабаджиева

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker