Полиция и жандармерия нахлуха в Подбалкана, ето какво разкриха
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 26 Август 2022 15:31

Специализирана полицейска операция в населени места от Община Карлово Акцията се провежда от 7 екипа на РУ- Карлово и 5 екипа  жандармерия по разпореждане на директор ОДМВР-Пловдив.

Насочена е към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, безопасността на движението и противодействие на конвенционалната престъпност на територията, обслужвана от районното управление.


Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и физически лица съвместно с представители на РИОСВ, БАБХ, НАП и ДГС- Карлово.  В обхвата на операцията влизат градовете Карлово, Калофер, Сопот и Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Кърнаре, Певците, Иганово, Анево, Васил Левски, Ведраре, Бегунци. До 14 ч. са проверени 7 адреса, 6 търговски обекта, 139 лица и 85 МПС.

За констатирани нарушения на ЗДвП са издадени 27 глоби с фиш и съставени 2 акта. Други 5 акта са по Закона за българските лични документи. Десетима водачи са изпробвани с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Двама души са предупредени с протоколи по
чл. 65 от ЗМВР. В рамките на полицейските действия е започнато ДП по чл.339 от НК за незаконно притежание на боеприпаси от жител на с. Христо Даново, който е задържан за 24 часа.

Със същата мярка е и мъж от Баня, срещу когото се води бързо производство по чл.354 Б от НК за притежание на наркотици.

Срещу жена от Баня се води предварителна проверка за престъпление с акцизни стоки без бандерол. Междувременно на адрес в същия град е открита и незаконно съхранявана дървесина, за което е съставен акт за административно нарушение от служители на ДГС -Карлово.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker