Най-дългото хоро по случай 20 години град Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 28 Август 2022 13:50

С богата фолклорна програма и рекордно дълго хоро жителите и гостите на Баня честваха 20 години от обявяването на населеното място за град.

Празникът беше открит от кмета на града Стамен Гешев. До почетат града и неговите жители

 

дойде част от общинското ръководство на община Карлово –председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, заместник-кметовете на общината Данка Люртова , общински съветници и кметове на населени места.

 

Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров припомни хилядолетната история на населеното място, първите находки за което са от 6 000 години преди Христа. Той посочи, че през последните години градът решително обновява своята инфраструктура – водопреносната мрежа и уличната настилка, парковете и местата за отдих и развлечение на децата и възрастните. Това ще продължи и през следващите години, заяви Тодоров.

Стотици жители и много гости се насладиха на богата фолклорна програма. В нея се включиха 180 изпълнители от цяла България, най-значимата част от която беше поредното издание на надиграването „Средногорска плетеница” 2022г. Всички участници получиха юбилейни плакети, призове, грамоти и подаръци.

Празникът продължи с Оркестър за народна музика „Марица" - с ръководител Хари Асенов” –гр.Асеновград, под звуците му се извиха кръшни хора.

Преди полунощ небето над Баня се озари от продължителни празнични илюминации.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker