В Сопот и Карлово: С мощен рев на мотори рокерите закриха мотосезона
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 17 Септември 2022 11:46

Стотици рокери от цялата страна се събраха снощи в Сопот, за да закрият мотосезона. Събитието бе подновено след двегодишно прекъсване. След водосвет, отслужен от отец Марко Тодоров, архиерейски наместник на Карловската духовна околия, начало на празника даде кметът на Сопот Деян Дойнов. От години той участва в него с мотор и каска и е редовен член на сопотския мотоклуб "Траките".

„Радвам се, че след този труден, дълъг и пандемичен период отново сме заедно тук, в нашия възрожденски град. Днес сме щастливи, защото след двегодишно прекъсване възобновяваме тази традиция. Благодаря ви, че помогнахте на пострадалите села, които са в непосредствена близост до нас. Благодаря ви от все сърце. По този начин ние доказваме, че освен, че сме общност, която обича моторите, сме и общност, която добре се консолидира и бързо се обединява, за да помагаме на хората. Винаги, когато някой ни е потърсил, ние се отзоваваме. Прекланям се пред вас и пред вашето великодушие. Нека да имаме всичките доблест и достойнство. Благодаря ви, че сте състрадателни, съпричастни и винаги солидарни с другите“.

Вечерта продължи с различни забавни състезания и конкурси, в които с радост участие взеха почти всички рокери.



Днес по обяд братята на вятъра направиха почетна обиколка в региона, като по този начин традиционно отдадоха почит на Иван Вазов и Васил Левски.

Закриваме един успешен сезон на пътувания, на нови хоризонти и на забавления. Свободата на движението и радостта от пътя, ни обединяват, но не е само това, сподели още кметът на Сопот Деян Дойнов. Общността на хората, които се движат на две колела, е общността, която най-често се е отзовавала на призиви за помощ от цяла България. Вие носите духа на съвременните рицари. Ако попитаме баба ми, тя най-вероятно ще нарече "хаймана" всеки, които се е качил на мотор. Но нашата общност доказа в годините, че хората могат да разчитат на нас, да ни търсят за помощ и да бъдат сигурни, че ще се отзовем, каза още кметът-рокер.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker