Хилда Казасян и Плевенската филхармония дариха крупна сума на Каравелово и Слатина
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 22 Септември 2022 14:47

Карловското читалище „Васил Левски“, джаз-примата Хилда Казасян и Плевенската филхармония дават силна подкрепа на пострадалите от наводненията села Каравелово и Слатина. Един отдавна заплануван концерт в град Карлово, като част от национално турне „Да послушаме кино”, с произведения от незабравими български филми и екипът на най-голямото читалище в региона, подадоха  ръка на пострадалите от наводненията села в Община Карлово. Така концертът се превърна в кауза. В нея участват изключителните музиканти  Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, Христо и Борислав Йоцови, Живко Петров, Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов, Васил Къркеланов с Плевенска филхармония. Те дариха сумата от 10 000 лв. лични средства от всички участници в спектакъла. Парите ще бъде предоставени  по дарителската сметка на Община Карлово за селата Каравелово и Слатина.

Ние с Плевенската филхармония и читалище „Васил Левски“ – Карлово бяхме планирали този концерт отдавна. Но когато чухме новината, която цялата страна чу – за страшното наводнение, сполетяло карловските села, си казах: „Хората страдат, а ние отиваме да пеем. Нима на тези хора ще им е до музика?“, коментира от сцената пред огромната публика Хилда Казасян. Тогава решението дойде от директора  на Плевенската филхармония Любомир Дяковски. Той каза: „Няма да отлагаме концерта, той ще бъде в подкрепа на хората от пострадалите села.“ Всички се обединихме около тази идея и тя стана наша кауза, каза още Хилда.

Благодарим на публиката и на председателя на народно читалище “Васил Левски – 18961“ Иван Хаджийски,  които отвориха сърцата си и щедро подкрепиха благотворителното събитие, заяви от сцената директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски. Читалището предостави безвъзмездно организацията и сцената за благотворителната изява, допълни той.


Благодарим от  името на всички присъстващи в препълнената зала на читалище “Васил Левски“ и на участниците за прекрасната музикална вечер, за този невероятен концерт,  за срещата с таланта на едни от най-добрите наши музиканти, които с виртуозните си изпълнения превърнаха вечерта в едно незабравимо изживяване, заявиха от екипа на читалището.

Още в първите дни след наводнението в Богдан, Каравелово и Слатина читалището в Карлово обяви своята благотворителна кампания – да предоставя сцената и организацията на събитията, планувани за целия месец безвъзмездно.


Първата сума от 990 лева бе дарение от приходите от детския спектакъла на казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“, представлението бе на 10 септември. На 20 септември на казанлъшка сцена театър "Любомир Кабакчиев, събра в дарителска кутия значителна сума, обясни секретарят на читалището Ангелина Ганчева. Тези две дарения са предназначени за наводненото читалище "Пробуда - 1899" в Каравелово.

Следващият, трети поред благотворителен спектакъл, е посветен на село Богдан и неговото читалище „Просвета – 1927“. Той ще се играе на  28-ми септември от 19.00 ч., когато на сцената на НЧ”Васил Левски-1861 г.” гр. Карлово 13 актьори ще представят най-играната и популярна българска драма „Майстори”. Спектакълът, е  по литературния шедьовър на Рачо Стоянов, представящ най-трагическия любовен триъгълник в националната ни драматургия. Постановка на  Пловдивския драматичен театър „Н.О.Масалитинов” с режисьор Асен Шопов. В нея участват актьорите Симеон Алексиев, Русалина Чапликова, Константин Еленков, Мария Сотирова, Явор Бахаров, Мария Генчева, Добрин Досев, Валери Кьорлински, Марин Младенов, Красимир Василев, Петър Тосков, Стефан Попов, Николай Станчев.


Половината приходи от продадените билети ще бъдат предоставени на НЧ" Просвета 1927" с. Богдан.  Цените на  билетите са 15.00 лв.; 18.00 лв. и 20.00 лв.; за ученици- 8.00 лв.

Колкото повече  билети бъдат продадени ,  толкова по- голяма ще бъде помощта за читалището в Богдан, обявиха организаторите. Да бъдем съпричастни към хората, пострадали от наводнението, и помогнем на още едно читалище, за да гори  огъня на българщината, призовава екипът на карловското читалище “Васил Левски“.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker