Кметът на Сопот с ценни подаръци за бившия и новия командир на 61-ва Стрямска бригада
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 05 Декември 2022 16:37

Кметът на община Сопот Деян Дойнов се срещна с досегашния командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков и новоназначения

командващ най-голямото и елитно съединение в Българската армия бриг. ген. Маргарит Михайлов. Това стана броени дни преди ген. Дешков да сдаде поста и поеме командването Сухопътни войски, а начело на 61-ва Стрямска бригада да застане бриг. ген. Михайлов. Срещата бе по инициатива на ген. Дешков като в знак на приемственост и за запазване на добрите отношения между бригадата и община Сопот.

С Решение на Министерски съвет Дешков ще заема поста командир на Сухопътните войски. Началник на карловската бригада става бригаден генерал Маргарит Михайлов считано от 10 декември 2022 г.

През годините Дойнов и Дешков проведоха редица съвместни инициативи. През 2019 г. командирът на 61-ва Стрямска бригада бе удостоен с Военна Вазова награда на името на генералите Вазови. Призът му бе даден, както за професионалните му постижения, така и за опита, придобит от всички командни длъжности, които е заемал в рамките на бригадата и на командването на Сухопътни войски, както и за участие в нашите контингенти в Ирак и Афганистан.

Днес ген. Дешков подари на кмета на Сопот юбилейна снимка от честването на 30 години от сформирането на 61-ва Стрямска бригада.

За спомен от доброто сътрудничество с ген. Дешков и в името на бъдещата добра съвместна работа с бриг. ген. Михайлов Деян Дойнов подари на двамата генерали химна на България, избродиран върху плат и поставен в рамка.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker