Кабаиванов инспектира започналите ремонтни дейности в гр. Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 05 Декември 2022 16:42

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметът Данка Люртова и кметът на гр. Баня Стамен Гешев инспектираха на място започналата реализация на проект “Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици в гр. Баня”.

По този проект  ще бъдат реконструирани четири улици в курортния град – част от ул. "Карловска", ул. "Стара планина", ул. "Липите", ул. "Байкал" и прилежащите им тротоари. Дейностите включват: изграждане на нова пътна асфалтобетонова настилка за ул. „Стара планина" и улица „Карловска"; пренареждане на паважна настилка за ул. „Липите" и ул. „Байкал"; подмяна на бордюрите и тротоарите по съществуващите улици.


Общо по проекта ще бъдат реконструирани и рехабилитирани 10125 кв.м съществуващи улици и съоръжения и принадлежностите към тях, както и 4350 кв.м. тротоари и съоръжения с принадлежностите към тях.


С изпълнението на проекта се цели подобряване качеството на живот в гр. Баня, достъпа на хората до основни услуги, повишаване на икономическата активност и стимулиране устойчивото развитие на общината и града. Ще бъдат възстановени и подобрени транспортно-експлоатационните качества на уличната мрежа в гр. Баня, след което ще бъде подобрена безопасността на движението.


 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker