Общинският съвет в Карлово определи размера на местните данъци за 2023 г.
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 18 Декември 2022 09:38

Размерът на местните данъци и такси в община Карлово за 2023 година да остане същият, както през настоящата, реши Общинският съвет на свое редовно заседание на 15 декември. Предложението, направено от кмета д-р Емил Кабаиванов, срещна подкрепа от всички общински съветници. Като основа за изчисляване размера на такса „Битови отпадъци“ да се използва данъчната оценка на имотите на физическите и юридическите лица, реши Общинският съвет.
Кметът на Карлово представи подробна информация  за извършените до момента от Общината дейности по разчистване на публичната инфраструктура след наводнението в селата Каравелово, Богдан и Слатина https://www.karlovo.bg/currentNews-7458-newitem.html , както и на плана за възстановителните дейности пред 2023 година /https://www.karlovo.bg/currentNews-7466-newitem.html/.
На сесията бе приета Програма за развитие на читалищната дейност през следващата година. Разгледани и гласувани бяха докладни записки, свързани с разпореждане с имоти – общинска собственост.
Преди да започне заседанието, децата от група „Златно сърце“ от ДГ „1-ви юни“ в Карлово поздравиха присъстващите с тематична програма по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker