От парламента: Министър Демерджиев очаква молби за помощ от пострадалите от наводнението
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 25 Януари 2023 17:20

Ще подпомогнем хората, от тях се изисква да подадат заявление. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос от народния представител Веска Ненчева относно дейността на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет във връзка с наводнените села в Пловдивска област през септември 2022 година.

Демерджиев обясни, че до момента няма постъпило нито едно заявление за помощ. Той добави, че хората, които искат да подадат такова, ще получат необходимата консултация от междуведомствената комисия, за да окомплектоват документите си. Министърът каза още, че възможността те да получат помощ е била разяснена многократно.

„Точно такъв отговор не очаквах. Мислих, че след 4 месеца и половина вече работа, сте направили усилия и сте свършили това, за което Вие декларирахте многократно.“ Така се обърна от парламентарната трибуна народният представител от „БСП за България“ Веска Ненчева към министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев след неговия отговор.

Тя припомни на министъра негово изявление, че държавата ще направи всичко възможно всеки от пострадалите да бъде подпомогнат индивидуално, включително с помощ за оформяне на нужната документация.

„Г-н министър, искам от тази трибуна да отправя думите на пострадалите в трите населени места в община Карлово, в най-скоро време да дойдете, защото Ви предстоят два тежки месеца, в които Вие продължавате да носите отговорност за състоянието на бедстващите в тези села“, призова депутатът от левицата.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker