Кабаиванов поиска Министерството на земедеието да разчисти държавните земи около реките над Богдан и Каравелово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 27 Януари 2023 10:55

Министерството на земеделието и горите да осигури техника и организация за разчистване на земната маса над селата Богдан и Каравелово, довлечена от наводнението на 2 септември. Това поиска

кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов в телефонен разговор със служебния министър Явор Гечев. Огромното количество пръст и пясък е на територията на държавното горско стопанство, чийто принципал е МЗХГ.

 

В Средна гора край реките, които преминават през Богдан и Каравелово, има милиони кубически метри земна маса, свлечена от проливните дъждове, които наводниха шест карловски села на 2 септември. От тогава досега при всеки дъжд тази земна маса влиза в Татлъ дере в Каравелово и в Селската река в Богдан.

Само за две седмици пясък и пръст запълниха прочистените речни корита. По цялото поречие през селата насипите в коритата са над метра. Това създаде опасност от нови наводнение.

Тази нощ десетки семейства от Богдан и Каравелово прекараха безсънна нощ в тревога от нов потоп. Таня от Каравелово и детето и се преместиха да пренощува у сестра и, за да избегнат евентуален ново наводнение на дома им.

Служебният министър на земеделието, горите ихраните Явор гечев е поел ангажимент земната маса в Средна гора край реките да бъде разчистена, за да не задръства реките и създава опасност от нов потоп.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker