Нови войници в 61-ва Стрямска бригада положиха клетва за вярност към родината
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 27 Януари 2023 16:20
22 новоназначени военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада положиха клетва за вярност към родината. Ритуалът бе пред паметника на Апостола в град Карлово.
Новопостъпилите воини се заклеха присъствието на бригаден генерал Маргарит Михайлов - командир на бригадата, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Деян Дойнов - кмет на община Сопот, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений, представители на местната власт, на институции, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници.
Бригаден генерал Маргарит Михайлов приветства младите войници с думите: „Бъдете достойни наследници на вашите бащи и деди, на тези, които с меч и кръв отстояваха и градиха българската държава, които са били и ще продължават да бъдат пример за поколенията!”
Д-р Емил Кабаиванов пожела на положилите военна клетва службата им за Отечеството, като наследници на велики воински традиции, да бъде славна и успешна.
Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений - викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в съслужие със свещеници от Карловската духовна околия.
Новозаклелите се военнослужещи изпълниха химна на Република България и преминаха в тържествен марш на площад „Васил Левски”.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker