Кметът на Карлово и началникът на РС ПБЗН Тоню Чалъмов с награди за пожарна безопасност и защина населението
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 01 Февруари 2023 15:41

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и началникът на РС ПБЗН главен инспектор Тоню бяха удостоени с награди от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов бе награден с  почетен плакет

 

от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив - комисар Георги Мангараков.

 

Наградата в категория „Партньори“ в областния етап на конкурса „Пожарникар на годината 2022“ бе връчена на 1 февруари на тържествена церемония в областния център. Кметът на Карлово е отличен за конкретен и съществен принос за повишаване на пожарната безопасност и защитата на населението.

„Той е кмет на общината, преживяла най-мащабното природно бедствие в  България за последния половин век. Всеотдайната му работа на терен, координацията между Кризисен щаб, институции, огнеборци, спасители и  обикновени хора, показаха умението на д-р Кабаиванов за  отлично партньорство със службите за пожарна безопасност и защита на населението. Това помогна за решаването на проблеми, касаещи живота, здравето и безопасността на много хора и служители на ПБЗН в област Пловдив.“, каза комисар Мангараков.


В раздел „Комплексен победител” отличието е за главен инспектор Тоню Чалъмов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Карлово.  Той бе отличен за проявено изключително себеотрицание при продължително натоварване, за отлично справяне с поставените цели и задачи при ликвидирането на последиците от наводнените села Богдан, Каравелово, Слатина и Столетово, за съществен личен принос към издигане престижа на професията на пожарникарите и спасителите.  

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker