Подбалканът точи вино и отваря сърцата за събора на Манастирска поляна
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 02 Февруари 2023 17:57

Община Сопот подготвя големия старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и любов“. Това е най-чаканият празник в Подбалкана, на който искрите на виното и на сърцата на хиляди хора  се събират в едно. Събитието е на Манастирска поляна. Тази година то

ще е на 25 февруари, събота. Празникът се организира от община Сопот и е традиционен. На него се награждават отличилите се в няколко конкурса, посветени на виното и любовта.

От 8 февруари започват да се събират мострите за конкурса за най-добро домашно вино. Надпреварата ще бъде за бяло и червено от реколта 2022. Бутилките с образците трябва да са стъклени и прозрачни от 0.500 л и да се представят в стая №20 на в сградата на Данъчната служба. Срокът е до 20 февруари.

Поетите и изкушените от словото, възпяващи любовта  и виното,  също имат шанс за изява и награда. Организаторите посочват, че творбите за конкурса, поставени в голям плик, заедно с малък запечатан плик с името на автора, трябва да се изпращат на адрес гр. Сопот – 4330, община Сопот, ул. „Иван Вазов“ №57, втори етаж – Център за работа с деца, стая №20 от 08.02.2023 г. до 20.02.2023 г. включително.


Комисия от литератори ще оцени и класира постъпилите творби.

Много атрактивен е конкурсът „Вазов мустак“. С приза ще бъде удостоен достоен мъж с добре поддържано украшение.

От основаването на събора „Да стоплим сърцата с вино и любов“ насам община Сопот винаги поощрява и  двойките, сключили граждански брак през 2022 г. Тази година за най-влюбените сърца, свързали се за цял живот също има награда./marica.bg/



 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker