Младежи от Карлово представиха обичаи и ястия пред свои връстници от четири държави
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 14 Февруари 2023 11:55

В периода 3-11 февруари 2023 дванадесет младежи към Младежки информационен център-Карлово участваха в международния младежки обмен "Planet Protection-Act Now" по програма "Еразъм+", провел се в град Бранещи, Румъния.
Общо 60 младежи от България, Румъния, Гърция, Португалия и Турция обменяха култура, знания, опит и обсъждаха младежки идеи по темата за опазване на околната среда. Младежите посетиха замъка Пелеш в Синая и се срещнаха с депутати в Парламента в Букурещ, с които споделиха своите еко идеи.
Всяка страна представи своята култура, песни, танци и традиционни храни на културни вечеринки, като нашата група младежи бе най-подготвена-с народни носии, хора и изпълнения на гайда, кларинет и китара.

Младежите тестваха и образователната игра "Planetise" на румънския партньор, научавайки полезни неща на екологична тематика по интерактивен начин. В работа по групи младежите обсъждаха идеи как да се подобри екологичната обстановка, правиха предмети от отпадъчни материали и планираха бъдещи еко инициативи.
Община Карлово съдейства за организиране транспорта на участниците.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker