Пловдивчанката Иванина спечели конкурса "Песенна палитра"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 27 Февруари 2023 17:29

Иванина Колева от Пловдив е лауреат на тазгодишното издание на националния конкурс „Песенна палитра“. Надпяването на млади таланти от цялата страна се провежда в Карлово, конкурсът се организира от община Карлово и  сдружение „Арт палитра“. В края на миналата седмица в Карлово се проведе неговото девето издание.

В него участваха повече от  200 деца от цялата страна. Изпълненията им бяха оценявани от професионално жури в състав Маргарита Хранова, Хайгашот Агасян, Светослав Лобушки, Асен Митев, Снежана Донева, Нели Андреева, Луиза Карагенова и Генчо Гавазов.

Голямата награда бе Сребърна възпоменателна монета „Евлогий и Христо Георгиеви“, емисия на БНБ. Тя традиционно бе предоставена от кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Лауреатът - Иванина Колева получи още специална награда от Ротари клуб - Карлово и покана да бъде член на младежкото жури на Десетото юбилейно издание на конкурса през 2024 година.


В залата прозвучаха изпълнения на вокални групи от Плевен, Стара Загора, София и Пловдив, както и на домакините от ВГ „Карловойс“.


За поредна година „Песенна палитра“ защити позицията си на един от най-обичаните музикални форуми за млади изпълнители в страната, заявиха организаторите. Конкурсът е включен в календара на Министерство на културата и се организира от Община Карлово и Сдружение „Арт палитра“. Основател и директор на музикалното събитие е Анита Илиева.


 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker