Местният дарителски фонд събра 24 хиляди лева за благородни каузи
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 01 Март 2023 16:45

Сдружение “Млади, активни, креативни” - с. Куртово финализира проекта си, насочен към дарителството на местно ниво - “Активно дарителство за активна промяна”. Проектът бе с продължителност 18 месеца (септември 2021 - февруари 2023) и на обща стойност 24 000 лв. Дейностите се финансираха от Фондация “Платформа Агора” и Фондация “Америка за
България”.
Сред ключовите дейности по проекта, реализирани в партньорство с НЧ “Христо Ботев - 1928 г.” - с. Столетово, бяха провеждането на кръгли маси и обучение, насочени към дейността на НПО сектора и активни граждани от община Карлово.
Най-значимата дейност в рамките на проекта бе създаването на Местен дарителски фонд - Карлово. Фондът ще продължи да развива дейността си и занапред, въпреки че проектът приключва. Той ще подкрепя различни местни каузи, инициирани от НПО-та, читалища, неформални групи и активни граждани от местната общност.
Финансирането за тях ще става посредством дарения, които ще бъдат насочвани към определени проектни идеи. В момента МДФ - Карлово има отворена покана за приемане на проекти-идеи до 1 200 лв.
Фондът се включи с активна подкрепа за засегнатите от наводнения в Подбалкана от 2 септември м.г. Дарения на стойност близо 12 000 лв. бяха разпределени към засегнати от наводненията в с. Богдан и с. Слатина. Впоследствие, като част от движението #Щедрия Вторник, чрез фонда и други дарителски канали, Сдружението успя да събере над 4000 лв., които отидоха в подкрепа на ВГ “”Карловойс” - Карлово - за покупка на нови сценични костюми.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker