Деян Дойнов: "Потомци сме на славен и борбен народ"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 03 Март 2023 17:29

Националният празник събра сопотненци на площад „Иван Вазов“, където бе издигнат националния флаг на Република България. „Всяка година сме тук, за да издигнем символа на българската държавност и да изразим преклонението си пред героичната саможертва на стотици хиляди революционери, войни и доброволци, положили костите си пред олтара на Отечеството“, каза в словото си кметът на община Сопот Деян Дойнов.

Той сподели още, че „ в ден като днешния повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ. Длъжни сме да тачим своята история и да не забравяме тези дни, носещи дух на патриотизъм“.
Празнична музикална програма по случай 3-ти март изнесоха  възпитаниците на Музикална школа „Карловойс“ с художествен ръководител г-жа Анита Илиева.

Снощи в Сопот се състоя  шествие, от Западния парк, където е паметната плоча, посветена на ген. Павел Карцов и неговия отряд, освободили Стремската долина  и града. Шествието бе предвождано лично от кмета на община Сопот Деян Дойнов. Честването продължи на площад „Иван Вазов” с тържествена заря-проверка с участието на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Сред официалните гости на празника бяха архитект Виолета Комитова и Румен Йончев.

 


 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker