Заловиха двама младежи ог Баня да продават марихуана в Пловдив
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 13 Март 2023 16:45

Специализираната операция е проведена в края на миналата седмица от криминалисти на Второ РУ и колегите им от сектор „Специализирани полицейски сили“, след анализ на придобита информация, че двама млади жители на Баня разпространяват марихуана на територията на областния град.

С над 25 грама от сухата зелена листна маса е задържан единият от младежите на влизане с автомобила си в Пловдив. Съгражданинът му, от когото се бил сдобил с високорисковото вещество, също е арестуван, а при обиск и претърсване на неговия адрес са иззети повече от 200 грама.

Срещу двамата са образувани бързи производства за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващ окръжен прокурор единият от извършителите е приведен в следствения арест за срок до 72 часа.

Междувременно в полицията в Карлово са отведени други шестима младежи, които оказали съпротива на униформените в опит да осуетят действията по време на акцията.  Срещу тях се води бързо производство по чл. 270, ал. 1 от НК под наблюдение на районната прокуратура.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker