Ученици и бивши ракетчици честваха празниха на Ракетните войски
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 14 Март 2023 08:05

Пред паметника на българския ракетчик и Урок по отечестволюбие на 13 март в Карлово бе отбелязан празникът на Ракетните войски и артилерията – 11 март.
Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметът Антон Минев и секретарят Стефан Стефанов, членове на Общинска организация „Васил Левски“ на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/, ученици от клубовете „Приятели на армията“ от средните училища и професионални гимназии в Карлово, Клисура и Сопот положиха цветя пред паметния знак, открит през 2022 година.

11-годишният Борис Нанков изпълни стихотворенията „Молитва от Ботев връх“ от Матей Шопкин, „Линее наш’то поколение“ от Иван Вазов и „За да останеш“ от Веселин Ханчев.

 

 

 

Във Военния клуб ученици направиха мултимедийно представяне на бившите поделения от Ракетни войски, намирали се на територията на Карловска община.

 

По време на урока по отечестволюбие, инициативата за който е на кмета на Карлово д-р Кабаиванов, той поздрави членовете на „Приятели на армията“ за познанията по военно дело и връчи награди на техните ръководители.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker