Ремонтират здравната служба в Слатина, възстановяват уличното осветление в две от наводнените села
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 14 Март 2023 19:35

Община Карлово продължава дейностите по възстановяване на инфраструктурата в селата Слатина, Каравелово и Богдан, засегнати от бедствието на 2.09.2022 година.
В Слатина се извършва ремонт на част от покрива на Здравната служба. Ще бъдат възстановени също автобусната спирка и Младежкият клуб. От 15 март работници на Общината с комбиниран багер ще насипват и подравняват компрометирани улични участъци.
В Каравелово уличното осветление, унищожено от бедствието, вече е на 100% работещо. Навсякъде е прекаран захранващ кабел, поставени са 54 стълба, монтиран е същият брой осветителни тела.
В края на настоящата седмица започва пълното възстановяване на осветлението по улиците в Слатина, а в Богдан дейностите ще стартират, след като от EVN довършат монтажа на стълбовете.
Новото улично осветление в трите населени места става възможно с финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, след проведена процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker