Кметът на Сопот подпомогна подготовката на младата тенисистка Ева Николова с 12 000 лева
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 23 Март 2023 11:48

По предложение на кмета на община Сопот – Деян Дойнов в Спортния календар на общината за 2023 година е гласувана сумата от 12 000 лв. за подготовка и участия в състезания на  петнадесет годишната сопотска тенисистка Ева Николова.
В своето изказване подчерта,

 

че да се управлява една община, както и всяка друга стопанска единица се изисква много-добро планиране, както на приходите, така и на разходите. Напомни, че благодарение на правилната политика в приходната част на бюджета, община Сопот може да си позволи подпомагане, както на социални и инфраструктурни дейности, така да бъде балансиран и спортния календар.
Дойнов каза, че 1 лев инвестиран днес в спорта са спестени 10 лева в здравеопазването в утрешния ден.
Дойнов изрази своето възхищение от издръжливостта, търпението и волята на младата тенисистка, която радва околните със своите победи и постижения, както в избрания от нея спорт, така и в избраното от нея училище.
Пожела и нови постижения на престижни състезания, както  и да продължи да жъне успехи в училище, настоящата година да бъде по-успешна от изминалата и да продължи да поддържа спортния си дух несломим.
Ева Николова от своя страна благодари на община Сопот в лицето на кмета Деян Дойнов за подкрепата и обеща да бъде отдадена, и да има добри постижения в двете избрани от нея поприща – спорта и образованието, като и че ще продължи да прославя достойно себе си, сопотския си род и родния си Сопот.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker