Важни решения от заседанието на Карловския общински съвет
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 24 Март 2023 13:27

Карлово се побратимява с община Катерини, Гърция

 

Споразумение за сътрудничество между община Карлово и гръцката община Катерини ще подпишат кметовете на двете администрации. Това става възможно, след като Карловският  Общински съвет на редовното си заседание на 23 март възложи подписването на документа на кмета д-р Емил Кабаиванов. Той е получил предложение за установяване на преки контакти с Катерини по време на официалното си посещение в Солун на 24.02.2023 г., където на официална церемония е била почетена паметта на Васил Левски по повод 150 години от неговото обесване. Сътрудничество в сферата на културата, туризма и търговията; насърчаване на културния обмен и на обмена на информация и опит в трите сфери, както и насърчаване на търговските отношения и промишленото сътрудничество ще са основа на сътрудничеството.

 

Общинските съветници не одобряват  решението на НИНКН  обекти в Баня да бъдат обявени за културни ценности

Местният парламент разисква подробно постъпилото в Общината уведомление от Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/ за започната процедура за предоставяне статут на недвижима културна ценност на обекти общинска собственост в курорта Баня. Местният парламент единодушно гласува аргументирана позиция, с която се обяви против предоставянето на такъв статут на обектите общинска собственост и упълномощи кмета да предприеме всички законови действия в изпълнение на позицията. Решението на ОбС ще бъде изпратено на министъра на културата и на НИНКН.

 

 

Общинският съвет прие  програми  за  управление на отпадъците, за намаляване на риска от бедствия и разчет по бюджетните приходи

На редовното мартенско заседание бяха приети Програма за управление на отпадъците на територията на община Карлово за периода 2023-2029 г., Общинска програма за намаляване на риска от бедствия и план за защита от бедствия, разчет по бюджетните приходи и разходи до приемане от следващото Народно събрание на Закон за държавния бюджет за настоящата година.
ОбС разгледа и гласува докладни записки, свързани с разпореждане с имоти – общинска собственост. Всички решения ще бъдат публикувани на официалната Интернет страница на Община Карлово в законоустановения срок.

 

 

Учители и ученици представиха сайт на инициативата "150 урока за Апостола"

Във връзка с националната инициатива „150 урока за Васил Левски“ на Средно училище „Васил Левски“ - Карлово по повод 150 години от гибелта на Васил Левски, учителките Янка Минева и Антония Василева и 12-токласникът Ивайло Балашов представиха в зала „Васил Караиванов“ Интернет страницата, създадена специално за отразяване на инициативата. В нея са се включили 374 образователни, музейни и културни институции от страната ни и чужбина. Сайтът съдържа интерактивна уеб карта визуализация на местата, където са проведени уроците, информация за тях, снимков и видеоматериал.

ИЗТОЧНИК: ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО
 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker