Славен юбилей: Футболен клуб "Левски-Карлово" чества 100 години от създаването му
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 29 Май 2023 15:39

На 3 юни 2023 г. в Карлово тържествено ще бъде отбелязана 100-годишнината от създаването на футболен клуб „Левски“ Карлово. В програмата са включени:
12:00 ч. – откриване на футболно игрище;
12:15 ч. – награждаване на участниците в

 

детския турнир по футбол;
15:45 ч. - откриване на фотоизложба, посветена на 100-годишнината от създаването на организирания футбол в района и награждаване на ветерани;
18:00 ч. – футболна среща за първенството на 3 лига ЮИГ между отборите на „Левски Карлово“ и ФК „Саяна“ Хасково.
„…На 25 май 1923 г. група ученици от град Карлово създават футболен клуб с името на най-великия българин – Васил Левски. През тази година нашият любим футболен клуб празнува своя 100-годишен юбилей…През изминалите години стотици талантливи футболисти и треньори в „Левски“ Карлово са оставили своя отпечатък по родните и световни терени… Карловската публика, феновете на „Левски“ Карлово, носят любимия отбор в сърцата си. Те живеят с отбора и за отбора..“ Тези думи са част от обръщението на д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово и председател на УС на ОФК „Левски Карлово", публикувани в новата книга на Сава Колев „Футболът в Карлово“. Тя е посветена на 100-годишния юбилей на карловския футболен клуб, като хронологично са проследени събитията от зараждането на спортното движение и основаването на първия футболен клуб в града.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker