100 години ФК "Левски": Царицата на розите даде начален удар на юбилейния мач
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 04 Юни 2023 11:12

С тържествена церемония, награди на изявени футболисти и книга за историята на спорта Карлово отбеляза 100 години от създаването на футболен клуб „Левски“ Карлово. В чест на юбилея се проведоха детски футболен турнир и юбилеен мач, на който началния удар на топката даде Царицата на розите 2023 г. Антония Лалова.

По случай юбилея отборът на „Левски" Карлово бе

 

награден с почетен знак на БФС.  Отличието бе връчено от председателя на зоналния съвет на БФС Йордан Златков. По повод 100 години на карловския футболен отбор във фоайето на Община Карлово бе открита фотоизложба, която показва най-значимите моменти и личности от историята на клуба.

Честването събра в зала „Васил Караиванов“  десетки настоящи и бивши спортисти.

На събитието бе представена книгата „Футболът в Карлово“, написана и издадена  по повод годишнината на клуба. Нейният автор Сава Колев благодари на ръководството на Община Карлово, на УС на ОФК „Левски Карлово“ и на ВМЗ ЕАД, с помощта на които е издадена книгата.

Във видео от Швейцария най-изявеният карловски футболист, завоювал световна слава, Петър Александров поздрави своите бивши съотборници и треньори и настоящото ръководство на клуба. „Никога няма да забравя от къде съм тръгнал и този роден клуб ще бъде винаги в сърцето ми“, бяха част от емоционалните думи на футболиста.

Друг изтъкнат български футболист и бивш треньор на националния отбор Ясен Петров поздрави организаторите за тържеството и благодари на своите съотборници, с които е играл в първия си мач, тук в Карлово.

Със златни и сребърни значки на БФС бяха отличени футболисти ветерани. Футболисти, играли през годините за родния клуб, получиха почетна грамота, фланелка /реплика на фланелката, с която отборът е играл през 1923 г. в първия си мач / и книга „Футболът в Карлово“. Те бяха връчени от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов, който е президент на ФК „Левски“ Карлово.



Председателят на  зоналния съвет на БФС Йордан Златков получи от Кабаиванов почетна грамота и златна значка „Васил Левски“. Наградени бяха и членовете на УС на ОФК „Левски Карлово“ Иван Хаджийски, Николай Цветков, Антон Минев и Стефан Стефанов. Кабаиванов отбеляза със специален жест към инж. Христо Войняговски, приноса на неговия баща Борис Войняговски, който е един от учредителите на футболния клуб през 1923 г.

Музикален поздрав към присъстващите в залата настоящи и бивши футболисти, спортни ръководители и треньори направи ДФФ „Розова долина“ към НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ с ръководител Велина Иванова.

Във футболната среща между отборите на ОФК „Левски Карлово“ и ФК „Саяна“, която се проведе на стадион „Васил Левски“, отборът на домакините бе изцяло с екип, с какъвто е бил в първия си мач на 22 юни 1923 г. Начален удар на двубоя даде Царица на розата 2023 – Антония Лалова.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker