В Карлово създадоха Младежки съвет по въпросите на спорта
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 29 Ноември 2023 07:18

На 25.11.2023г. се проведе учредително-изборно събрание на Общински консултативен съвет по въпросите на младежта (ОКСВМ).

Създаването на такива младежки съвети към кметовете на Общини с над 45 000 жители е заложено в Закона за младежта чл.15, ал.6.

Младите хора на Карлово сами подеха тази инициатива, водени от желанието си да подпомагат дейността на Община Карлово в планирането и реализирането на различни културни, спортни, екологични, социални и други мероприятия.

Покани за номинации на членове на съвета са изпратени до всички училищаи в социалните младежки мрежи.

Голяма част от заявилите желание за членство са младежи-доброволци към Младежки информационен център – Карлово. „Това показва, че сме се свършили работата по овластяване на младите хора, развиването на доброволческите, лидерски, организационни и комуникационните им умения и желанието да се включват в процесите на взимане на решения“, посочват от Младежкия център.

Изборът на управителен орган на ОКСВМ бе проведен прозрачно и демократично с присъствието на 40 младежи от заявилите желание за членство 66 млади хора на възраст 15-29 години. Избрана бе младежка комисия за провеждане на изборите за управителен орган на ОКСВМ и след тайно гласуване и открито броене пред всички, бяха избрани председател и организационен секретар на ОКСВМ-Карлово. За заместник-председател ще се проведе балотаж на следващото събрание на младежкия съвет, тъй като никой от номинираните за тази позиция не събра необходимото мнозинство от 21 гласа.

 

 

 

За Председател на ОКСВМ-Карлово бе избран Стефан Златинов с 36 гласа от 40 гласували, а за организационен секретар – Виктория Трифонова, с 39 гласа. На балотажа за заместник-председател на следващо събрание на съвета отиват Денислав Дешков и Денислава Колева, събрали съответно 16 и 14 гласа.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker