ВМЗ осигури щедри коледни бонуси на оръжейниците
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 07 Декември 2023 18:16

Надбавки към основната заплата ще получат за Коледа и Нова година работниците и служителите на ВМЗ ЕАД – Сопот. Бонусите са в размер на една минимална заплата за дружеството, чисто след удръжките всеки работещ ще получи по 615 лева. През последните години най-голямото държавно дружество от оръжейния бранш у нас редовно осигурява на своите служители надбавки за Коледа и Великден. За 2023 г. това се случва за трети път. Решението за бонусите е на Съвета на директорите след проведени преговори със синдикалните партньори.

В същото време ръководството на ВМЗ непрекъснато работи за повишаване на квалификацията на своите кадри и създаване на подготвени за машиностроенето специалисти като си партнира с Професионална гимназия „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот и с Техническия университет в София, коментира изпълнителният директор инж. Иван Стоенчев.

През тази година Вазовските машиностроителни заводи продължават да увеличат приходите си. Още през юни-юли дружеството отчете, че продажбите са с 80 на сто повече от предходната година, а към края на деветмесечието те са двойно повече спрямо същия период на миналата година и възлизат на 680 милиона лева.3Увеличаването на приходите и печалбата осигуряват възможност дружеството да подобри оборудването си с нови технологии и линии, коментира изпълнителният директор инж. Иван Стоенчев. Затова през 2023 г. са предвидени около 20 млн. лева.

ВМЗ-Сопот продължава да бъде най-големият работодател в региона, през тази година бяха назначени още 500 човека и броят на заетите в дружеството вече е над 4300 души.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker