Щангистът Иван Димов с голяма победа на Европейското - стана вицешампион
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 22 Февруари 2024 16:29

Щангистът Иван Димов от Сопот, който е член на националния отбор в спорта стана вицешампион на европейското първенство в София.  Той постигна резултата в категория до 61 кг. Независимо от травмата в едното коляно 22-годишният сопотненец успя да вдигне щангите и да изправи на крака и публиката.

След като европейският вицешампион

се върна в родния Сопот, той бе посрещнат от кмета на общината Станислав Стоенчев, който му връчи грамота и парична награда.

 

Иван е състезател на националния отбор по вдигане на тежести, тренира в клуб „Самсон“ в родния си град, а негов треньор е баща му-Петко Димов.

Кметът благодари на младия шампион за радостта и гордостта, които е носил и носи на съгражданите си. „Винаги в мое лице и това на екипа ми ще имате моята подкрепа, и финансова, и морална. Ще опитаме д решим проблема със сградния фонд, защото знам ,че третирате в лоши условия. За мен като кмет на община Сопот е изключителна чест и привилегия да посрещна и състезателя, и треньора. През юни месец очакваме и олимпийски шампион“, обърна се към Петко и Иван Димови кметът.

„Искам да благодаря лично на Вас и на всички от Вашия екип за подкрепата, която ни оказвате не само на нас, а на всички спортисти в Сопот. Да сме здрави и да покажем това, което можем“, каза на градоначалника състезателят.

Димов младши е спечелил медала след оспорвана надпревара с опонентите си и с травма в коляното, която е получил 20 дни преди Европейското състезание, разказа треньорът. Иван Димов е носител на бронзов медал от миналогодишното Европейско първенство, а през 2022 г. стана европейски шампион по вдигане на тежести.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker