ЕКОПАК с ценно дарение на Карлово - дефибрилатор ще спасява от сърдечен арест
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 22 Февруари 2024 17:42

ЕКОПАК България подари на гражданите на община Карлово един автоматичен дефибрилатор за животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест. Дарението получиха кметът д-р Емил Кабаиванов и председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров. Уредът ще бъдат поставен на автогарата в Карлово, на общодостъпно място, така че да бъде от полза в случай на нужда и да може да помага за спасяване на човешки животи, съобщи кметът. Едновременно с получаването на дарението 12 служители от Общинската администрация преминаха специализирано обучение за работа с уреда и оказване на първа помощ.

Община Карлово участва в първото издание на кампанията „Градска рециклиада”, организирана от ЕКОПАК България съвместно с 14 общини.

„Във връзка с инициативата призовахме жителите и гостите на населените места да изхвърлят отпадъците от опаковки в жълтите контейнери, да предават пластмасовите си и алуминиеви  отпадъци от опаковки на специално обособените пунктове или да участват в тематичните кампании-състезания между учебни заведения, детски градини и обществени институции“, съобщи Милена Ковачева – началник-отдел „Екология, управление на отпадъците, природни ресурси и гори“ в Община Карлово.

Община Карлово постигна най-високото номинално увеличение от близо 10 тона разделно събрани отпадъци, или 138% повече от събраното през март-декември 2022 г., отчетоха от ЕКОПАК България. Това е поводът фирмата да дари автоматичния дефибрилатор. Всяка година в Европа от внезапен сърдечен арест загиват над 400 000 души - повече от 1000 човека всеки ден. Автоматичният дефибрилатор е уред, създаден, за да може всеки случаен гражданин, който стане свидетел на внезапен сърдечен арест, да оказва животоспасяваща първа помощ.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker