За санирането на 13 сгради: 427 жители на община Карлово с протестна подписка до МРРБ
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 11 Март 2024 19:50

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов внесе подписка на гражданите в МРРБ, с която се настоява за санирането на всички блокове, за които име представени проекти във ведомството.

427 жители на община Карлово са се подписали в писмото до министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. Те настояват за безвъзмездно финансиране на енергийното обновяване на всички сгради, останали в резервния списък след класирането през декември 2023 година.

„Уважаеми г-н министър, във връзка с публикувания списък на одобрени за финансиране многофамилни жилищни сгради по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап I“ от Националния план за възстановяване и устойчивост, Ви изпращам подписка от живущите в 13-те жилищни сгради на територията на община Карлово, останали в резервния списък след проведеното класиране и осъществения подбор“ се казва в писмото.

„Изразяваме категоричното си несъгласие с проведеното класиране и настояваме за осигуряване на безвъзмездно финансиране на енергийното обновяване на всички сгради, останали в резервния списък“, се казва в позиция на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, придружена от оригиналната подписка.

Кметът припомни, че Община Карлово е сред първите, подели инициативата чрез Националното сдружение на общините в България, тези блокове да бъдат финансирани в рамките на три години през държавния бюджет.

Пряко засегнатите са собственици на апартаменти в десет жилищни сгради в Карлово и в три – в село Ведраре, останали в резервния списък.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker