Дамски клуб и модна къща подкрепиха инициатива за красотата на младите момичета
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 19 Март 2024 12:09

Модна къща "Бандерол" и Дамски клуб "Розова долина" проведоха  обучение за борба със стереотипите за красота, налагани от рекламите и социалните мрежи, водещи до сериозни психически и здравословни проблеми за младите момичета и момчета.
Клиничният диетолог Кристина Вавура направи

 

презентация за хранителните разстройства пред ученици от всички карловски училища и ЦНСТ-Карлово.

 

Обучението бе под наслов

"Всички рози са красиви",

защото както розите са различни и всички красиви, така и всички млади хора трябва да се харесват -такива, каквито са и да не робуват на стереотипи.

Обучението завърши с презентация и музикално видеопослание с песента на Алесия Кара, която призовава всички да не се променят и че са красиви, такива каквито са.
https://www.youtube.com/watch?v=MWASeaYuHZo
Събитията по инициативата „Всички рози са красиви“ на СНЦ „Младежки и граждански инициативи в розовата долина“ се организират с финансовата подкрепа на Българския фонд за жените по проект „Birds in BG”, съ-финансиран от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения са единствено на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). Нито Европейският съюз, нито предоставящият ги орган могат да бъдат държани отговорни за тях.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker