Заповядайте на първия филм от поредицата "Древната цивилизация"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 22 Март 2024 07:00

Заповядайте на прожекцията на първия филм от документалната поредица "Древната цивилизация"! В 16:00 ч в сградата на Община Карлово, зала "Васил Караиванов". Първият филм от поредицата "Древната цивилизация" е за един голям град на над 8000 години.

На наша територия съществува огромна цивилизация още през 7-мо и 6-то хилядолетие пр.н.е. с изумително Изкуство, прекрасна Култура, вече наложени Обичаи, Ритуали и Традиции, с цели Градове, построени по Архитектурен план, с Хиляди жители, с умели Майстори и Занаятчии, Обработка на минерали, с познания за Астрология, Търговски връзки с различни краища на целия Балкански полуостров, развито Земеделие и Животновъдство, с цели Храмови комплекси и с къщи по на три етажа. Това е цяла цивилизация наречена Революция. Да, неолитната революция!

Обичаите и ритуалите на нашите баби и дядовци съвпадат с тези на хората живели преди 8000 години. Техните символи, знаци и изображения, можем да видим в носиите, шевиците и накитите на същите тези баби и дядовци.


Всеки филм от поредицата ще представя по един древен обект, докато ни се изясни цялата обща картина и запълним всички празнини! Не пропускайте Началото!
Освен прожекцията на първия филм от тази вълнуваща поредица, на 24-ти март ще можете да се участвате и в беседа, в която да зададете въпросите, които Ви вълнуват!

* Дата: 24 март 2024 г.
* Място: Община Карлово, зала "Васил Караиванов"
* Начало: 16:00 ч
Събитието е БЕЗПЛАТНО

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker