Калоферци си издействаха автобус до Карлово и обратно
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 29 Март 2024 12:29

Нова автобусна линия ще вози пътниците от Калофер до Карлово и обратно. Рейсовете тръгват от 1 април и ще се движат всеки ден от понеделник до петък включително. Единият курс е Карлово за Калофер в 11.00 часа, другият е в 12.10 часа от Калофер за Карлово.

От няколко месеца поради отказа на „Хеброс бус“ за извършва превози и по тази линия, нямаше обществен превоз между двата града.

Транспортната нужда породи силна гражданска активност от страна на жителите на Калофер.

Стотици граждани се подписаха, че искат да има автобус между двата града. Община Карлово и Кметство Калофер, оценявайки обективната необходимост от тази услуга, вложиха воля и постоянство това да се случи и да стане факт, коментира кметът на Ботевия град Драгомир Боев. Въпросната нова автобусна линия се открива и благодарение на социалната отговорност и подход на фирмата превозвач, посочи той..

За да просъществува тази нова придобивка, е необходимо новата линия да се ползва активно от много пътуващи, допълнително това може да се подпомогне и със закупуването на карти за градски транспорт от нашите пенсионери, заяви още Драгомир Боев.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker