ДФ Земеделие наказа ремонтът на старото училище в Анево с глоба
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 17 Април 2024 14:54

Мащабният ремонт на бившето училище в Анево, след който сградата стана кметство с многофункционални зали, даде дефект. Кметът на сопотското село Николай Николов алармира, че покривната стреха, обшита с гипсокартон се е повредила. Кметът на община Сопот Станислав Стоенчев извършил незабавна проверка на място и констатирал проблема, възникнал преди броени дни. Той веднага е предприел мерки и изпратил спешно писмо до фирмата-изпълнител да отстрани нередностите. Сградата е в гаранция. Проектът има 5 години устойчивост от 2022 до 2027 г., съобщиха от Община Сопот.

Преустройването на бившето училище в Анево в многофункционална сграда бе едно от постиженията на бившето ръководството на Община Сопот начело с Деян Дойнов. Ремонтът бе извършен с финансиране от Държавен фонд „Земеделие“, с кредит от фонд Флаг и общински средства за около 600 000 лв., се руши. По проект сградата беше превърната в многофункционална сграда за обществено ползване.

Оказа се, обаче, че изпълнението на проекта не е безпроблемно, съобщи сегашният кмет Станислав Стоенчев. За същата сграда на 12 април 2024 г. в община Сопот беше получено писмо от Държавен фонд „Земеделие“, с което на общината са наложени финансови корекции в размер на 9 307. 88 лв. без ДДС за открити нередности при провеждане на обществената поръчка. Общината вече има наложени две корекции за управлението на проекти в предишния миналия мандат. Другата финансова корекция е наложена също на 12 април и се отнася за обществената поръчка за ремонт на сградата на общинската администрация, коментира кметът на община Сопот Станислав Стоенчев.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker