Кабаиванов: ПГ "Братя Евл. и Хр. Георгиеви" има добро бъдеще
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 13 Май 2024 18:24

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров и заместник-кметът Антон Минев се срещнаха с педагогическия колектив на Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“. В разговора, проведен по покана на д-р Кабаиванов, той разясни на учителите мотивите за решението Общината да поиска професионалната гимназия да бъде преобразувана от държавно в общинско училище. „Целта е Общината да бъде активен медиатор между нуждите на бизнеса в региона и специалностите в гимназията, в която работите. В редица мои разговори с ръководствата на ВМЗ, „Ди Би Карго България“ и други фирми те настояват ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово да обучава в необходими за тях специалности. Освен това бизнесът ще финансира ремонтите на работилниците, останалото ще направим ние като Община чрез европейско финансиране на наши проекти.“, каза кметът.

Намеренията на Общината са свързани с възможността заедно с екипа на училището да бъде обновена базата и то да е максимално полезно за нуждите на местния бизнес, подчерта заместник-кметът Минев. „Имотът никой не иска да ви го вземе и да се разпорежда с него.“, допълни Антон Минев.

Преобразуването на професионалната гимназия от държавна в общинска е една добра възможност да се помогне както на материалната база, така и за възстановяване на загубените позиции на това училище в обществото, бе мнението на Доньо Тодоров. „След като излезе заповедта на министъра на образованието и науката за преобразуването, имотът става публична общинска собственост и с договор между кмета на общината и директора на училището ще бъде предоставен за стопанисване от гимназията, каквато е практиката.“, поясни председателят на Общинския съвет.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker