Кабаиванов подписа договор с МРРБ за ремонт на пътя Карлово-Ведраре-Горни Домлян
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 17 Май 2024 06:06

Кметът на Карлово подписа споразумения с регионалния министър за държавно финансиране на два големи проекта

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов подписа на 16 май споразумения с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за финансиране реализацията на два проекта на Общината.

"Рехабилитация и реконструкция на част от общински път PDV 2078 и водопроводна мрежа в село Марино поле, Община Карлово“ включва основен ремонт на пътната инфраструктура на част от общински път PDV 2078
/II-64, /Карлово – Баня/ – Марино поле – Ведраре – Горни Домлян
, както и улична мрежа в селата Марино поле и Ведраре.

„Реализацията на проекта ще подобри транспортния достъп за цялото население на община Карлово като връзка между републиканските пътища ІІ-64 /Пловдив – Карлово/ и IIІ-641. Подобрената свързаност на малките населени места с общинския център и с републиканската пътна мрежа ще стимулира разрастването на местния бизнес, ще се подобри достъпът до производствените мощности и фирмите в индустриалната зона до Ведраре, които осигуряват около 1500 работници и служители, над 90% от които ежедневно пътуват от Карлово и други населени места от общината. Ще бъдат подобрени и експлоатационните качества на пътните настилки.“, поясни д-р Кабаиванов.

Проектът „Благоустрояване на урегулирани поземлени имоти в кв. 53В в Карлово“ включва основен ремонт на настилки, оформяне на алейната мрежа и озеленяването, отводняване и ново осветление, монтиране на детски и спортни съоръжения за обновяване имота на монумента „Войнишка майка“ и прилежащото междублоковото пространство. „Реализирането на инвестиционната инициатива ще подобри значително визията на зоната за широко обществено ползване и ще доведе до множество различни социални ползи.“, каза кметът на Карлово.

Той допълни, че наличието на финансовата подкрепа от държавния бюджет предоставя възможност на Община Карлово да осъществи основната си цел - подобряване на градската среда и микроклимата.

След подписване на споразуменията министър Коритарова се обърна към д-р Кабаиванов с думите „Вие сте Общината, която кандидатства по всички отворени програми и имате най-много проекти. Поздравления за добрата работа.“.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker