В събота вечер на площада в Карлово избират Царицата на розата
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 17 Май 2024 06:07

Карлово избира най-красивата девойка за Царица на розата 2024 г. Бляскавият конкурс-спектакъл е тази събота от 17.30 часа и за първи в историята на събитията, посветени на маслодайната роза, той ще се проведе на открито. На площад „20 юли“ се се представят 12-те претендентки за короната. Една от тях ще бъде избрана за Царица на розата и следващата събота – на 25 май, ще поздрави жителите и гостите на Розовата долина на най-големия празник в региона, посветен на ароматното цвете.

Конкурсът за Царица на розата набира все по-голяма популярност, тази година на кастинга се явиха 23 момичета от Карлово и региона. Комисия избра 12-те, които да се явят пред журито и да се състезават за короната.

В продължение на няколко седмици момичетата участваха в поредица събития, за да опознаят история на региона, историята и приложението на маслодайната роза, както и да получат ценни съвети за поведението на сцената и светските обноски в различни случаи. Междувременно претендентките за титлата, които са в силни конкурентни отношения, се опознаваха, сприятеляваха и подкрепяха.

В хода на подготовката неоценима подкрепа и тази година оказа Асоциацията „Царици на розата“, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker