В Сопот обсъждаха възможностите за развитие на туризма
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 19 Май 2024 07:55

В Сопот дискутираха за възможностите на града за развитие на туризма. Кръглата маса бе организирана от Община Сопот и сдружение „Национална културна платформа и открита от кмета на Община Сопот Станислав Стоенчев. В нея участваха председателят на ОбС Сопот Нели Пенева, Димитър Гешков, председател на сдружението и от д-р Светлана Станева, експерт по туризъм и университетски преподавател. Те приветстваха участниците и поставиха началото на споделяне и обсъждане на добри практики, идеи и предложения за развитието на туризма в града на Вазов.

Беше представен анализ на туризма за 2023 година от Димитър Гешков и се проведе дискусия на участниците с модератора д-р Светлана Станева. Засегнати бяха теми, свързани с потенциала, условията и възможностите за развитие на туризма в Община Сопот, специализираните видове туризъм, местните културни събития, атракциите , допълнителните туристически услуги и брандиране на туристическата дестинация. Представени бяха конкретни примери и идеи от туристическия сектор.

Като представители от туристическия сектор се включиха ресторантьор и собственик на къща. В дискусията взеха участие уредници и екскурзоводи от Къща музей „Иван Вазов“ – Сопот и граждани.

Всички участници изразиха мнение, че са нужни общи усилия и обединение между заинтересованите страни – местна власт, културни институции, бизнес и неправителствени организации за превръщането на Община Сопот като предпочитана туристическа дестинация.

Кръглата маса беше закрита с кулинарна изложба, на която бяха представени местни специалитети и ястия от членовете на клубовете на инвалида и пенсионера, а кетърингът бе осигурен от ПГ „Ген. Владимир Заимов. Децата от музикална школа „Алмадин“, с вокални ръководители Ваня Узунова и Снежина Каканашева, както и представители на женска фолклорна група „Незабравка“, изпълниха музикални произведения.

Всички участници получиха грамоти за участия.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker