В Хисаря отварят Лятна академия за деца
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 19 Юни 2024 09:52

За десета поредна година в град Хисаря ще стартира Лятна академия за децата на Хисаря! Заниманията по интереси в различните дейности са напълно безплатни и ще се водят от педагози, психолози, възпитатели, общественици и младежи от „Младежки съвет Хисаря“ и ОМК „Иноватор“.

Община Хисаря кани всички деца и младежи на възраст между 8 и 18 години да се включат в приключението „Лятна академия“, в което ще имат възможността да се развиват в областите на науката, изкуството, математиката и литературата чрез иновативни и забавни методи на обучение. Програмата ще се провежда през месеците юли и август 2024г., а записването е до края на юни месец.

Лятната академия е уникална възможност децата да прекарат лятото си по един вълнуващ и ползотворен начин, като съчетаят учене и забавление в приятелска и стимулираща среда, на открито сред природата в изнесени „класни” стаи. След направено проучване в общността са организирани занимания в следните направления по интереси: „Клуб по програмиране; „Спортни дейности; „Обучение на обучители“ по метода „Връстници обучават връстници“- предназначено за деца навършили 15 години; „Арт ателие“; „Аз и природата, моята градина“; „Танцувай с мен“; „Пожарникари и Полиция в действие“; „Забавни игри от всички времена“ и „Interactive English teaching”. Успешно завършилите ще получат удостоверения за участие в Лятната академия.

Срокът за записване е 30 юни 2024г., като родителите трябва да подадат Заявление и Декларация от родителя за участие на детето в “Център за административно обслужване”, който се намира в сградата на Общинска администрация Хисаря- бул. “Генерал Гурко” №14.

Партньори в лятното приключение за децата на Хисаря са Националният STEM Център към Министерство на образованието и науката, СУ „Христо Смирненски“ град Хисаря, „Младежки съвет Хисаря“ и Общински младежки клуб „Иноватор“, Център за обществена подкрепа Хисаря, РУ на МВР Хисаря, РС "Пожарна безопасност и защита на населението" – Хисаря.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker