Продават оранжериите на Христо Данов в Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 12 Юни 2012 00:14

Стоманено-стъклените оранжерии на Христо Данов в Баня са обявени за публична продан от частен съдебен изпълнител с първоначална цена 3 570 000 лева, съобщава вестник “Марица”. Те са собственост на “Булком плюс”ЕООД, чийто едноличен собственик е бившият президент на ПФК Ботев. В съобщението се сочи, че продажбата е за удовлетворяване на вземането на Стоян Кърджалийски и присъединени взискатели.
Освен оранжериите съдебният изпълнител е обявил още почти 31 декара земя в близост до стоманено-стъкления комплекс. Тя е оценена на 363 750 лева. Продава се още неурегулиран терен от 2.7 декара на първоначална цена 20 250 лева.
Кандидатите за трите имота могат да подават предложения за цена до 5 юли в Районния съд в Карлово. Купувачите ще станат ясни на 6 юли.
Оранжериите на Христо Данов са общо 120 декара и са сред най-големите в страната. Като тяхна екстра се сочеше възможността да се отопляват с термалните води, с които е известно курортното градче.
Заедно с комплекса се продават няколко склада - за торове, препарати, ГСМ и други, две котелни, административна и битови сгради, дори магазин за хранителни стоки. Блокът е служил за опезпечение на кредит, изтеглен от Първа инвестиционна банка, която го е възбранила.
Христо Данов е собственик на оранжериите от 2003 година, припомня “Марица”.
Началото на фалита му е в края на 2009 г., а сигнал за него дават 250 работници. През февруари 2010-а те бяха решили да затворят пътна отсечка като бунт за забавени заплати. Тогава Христо Данов обяви, че причина за влошените му финанси са забавените действия на Разплащателната агенция.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker