От "Марица": Бабата с торбите, която "краде" деца, вече е в психиатрията
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 14 Април 2014 19:00


В петък вечерта полицията отведе в психиатрията психично болната баба Анка Дончева Кикьова от Съединение. Бабата с торбите, както е известна от месец в Карлово, бе заподозряна от родители, че отвлича деца,къобщава "Марица". Макар и два дни след като е била прибрана повторно за лечение в пловдивска болница, на охранителите на училища е раздавана нейна снимка с предупреждение, че бабата е опасна.

Снимката на болната баба Анка е била раздадена на охранителите от шефката фирма “Алфа СОТ” след съгласуване с полицията. Направих това след два сигнала от страна на психоложката на ОУ “Райно Попович”, заяви г-жа Надежда Николова от “Алфа СОТ”.

За конкретен случай на дете на учителка от ОУ “Райно Попович” ме информира психоложката на училището Зорница Петрова. Нейна колежка разказала как детето и се озовало на гарата, докато тя влязла в магазин в Карлово да пазарува. Двамата със съпруга и намерили детето много бързо. Тези родители не са подавали сигнал за случилото се в полицията, така ми каза З. Петрова. Вторият случай бил във военното градче. Всъщност не знам той истински ли е, тъй като в града има всякакви слухове, уточни Надежда Николова.

Баба Анка Кикьова била отлъчена от семейство си в Съединение, защото била психично болна, се говори в Карлово. Тя имала внуче на възраст около 8-10 години и много тъгувала за него. Това било причина да разпознава в децата своето внуче, заговаряла някое дете и го отвеждала на гарата, за да отведе с влака в дома си, разказа Надежда Николова.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker