Ген. Ходжис от НАТО наблюдава демонстрация на способоностите на карловските рийнджъри
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 17 Април 2014 09:33

Бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово посрещна в района на формированието генерал-лейтенант Фредерик Ходжис - командващ на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир, Турция, който е на двудневно работно посещение в страната ни.
Посещението е с цел създаване на ефективна оперативна съвместимост на Сухопътните войски на всички страни - членки на Алианса.
Визитата започна с поднасяне на цветя на „Паметника на загиналите воини във войните 1012-1918 г.” в района на бригадата. Посещението на генерал-лейтенант Ходжис продължи с информационен брифинг, на който Командирът на 61 мбр в присъствието на командването на бригадата представи историята, настоящото състояние, основните мисии, функции и задачи, изпълнявани от формированието.
След брифинга генерал-лейтенант Ходжис съпровождан от бригаден генерал Димитър Шивиков се отправиха към ГУЦ „Анево”. Там се проведе демонстрация на тактическите способности на военнослужещи от 3МБ, водени от подп. Деян Дешков – командир на формированието, като бяха представени целите и задачите. Военнослужещите показаха решителни тактически действия и безупречна стрелба с всички видове щатно въоръжение.
Командващият на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир - генерал-лейтенант Ходжис поздрави личния състав участващ в показа за отличните си действия и взаимодействия в демонстрирането на способности.
Бригаден генерал Шивиков връчи на високопоставения гост плакет с логото на 61 мбр в знак на уважение, като го увери, че военнослужещите от бригадата и в бъдеще ще продължават да изпълняват успешно поставените задачи.
По време на визитата си в 61 мбр генерал–лейтенант Ходжис съпровождан от бригаден генерал Димитър Шивиков разгледа местните забележителности и се докосна до патриотичния възрожденски дух на град Карлово.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker