Браво на армейците! Показаха, че пеят и танцуват прекрасно!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 23 Април 2014 20:10

Преглед на любителското художествено творчество на военните формирования от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово се проведе на сцената на читалище "Васил Левски" в Карлово.
Любителското художествено творчество

е естествено продължение на утвърдените с години традиции в тази област. Творческите изяви на самодейните изпълнители допринасят за издигане на авторитета на Българската армия сред обществеността и повишаване на мотивацията за военна служба.
Ежегодната концертна програма започна с химна на Република България и химна на 61 мбр – „Стойкова могила” в изпълнение на Военния духов оркестър  и Смесения войнишки хор към формированието.
Военнослужещите от район Плевен се представиха с фолклорни изпълнения от оркестър „Северняци”. Формированията от район Казанлък взеха участие с изпълнение на танцова формация „Роза”, естрадни и народни песни. Военнослужещите от район Карлово представиха хумор и сатира, различни стилове песни, фолклор, народни танци и рецитал на революционни стихове по Ботеви произведения. Огромно вълнение в препълнената зала предизвика песента „Деца на България”, която е посветена на децата на загиналите военнослужещи.
Прегледа завърши с песента „Стани, стани юнак балкански” в изпълнение на Военния духов оркестър  и Смесения войнишки хор към бригадата. Командирът на 61 мбр - бригаден  генерал  Димитър Шивиков благодари на всички самодейни изпълнители за достойното представяне в прегледа на любителското художествено творчество. Всички талантливи участници в концертната програма получиха грамоти от командира на бригадата.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker