Позиция: Кой пусна Свидетелите на Йехова в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 23 Юли 2014 18:15

Биляна Клисурова, karlovo-news.com

Наричащите себе си „Свидетели на Йехова“ представляват една от най-дейните пропагандистки организации на нашето време. Те наводняват света както със своята литература, така и с настойчивите си проповедници - ентусиасти, които ходят от врата на врата и убеждават хората да се присъединят към тяхното учение. Особен успех имат при тези, които по принцип уважават християнската вяра, но не са получили религиозно възпитание.  Лъжеучението им е вредно дори за физическия живот заради  забраната им за преливане на кръв.  В много страни членове на сектата са били съдени за убийство, защото са забранили преливане на кръв на близки и особено на деца при операция.

През 2009 година, по времето на мандата на Найден Найденов, сектата „Свидетелите на Йехова“ заля Карлово с манипулативна и пропагандна литература и плъзна из града. Нейни представители започнаха да спират дори деца, чиито мозъци да промиват с пагубните си учения. В същия период много кметове на населени места в България водеха дела срещу тях и се опитваха да ги изгонят. За разлика от кмета на Сопот – Веселин Личев, инж. Найденов не се вслуша в съветите на духовенството и специалистите и прие на официална среща представителите на Йеховистите и така символично им предостави възможност да тормозят жителите на Карлово.
Настоящото ръководство на общината продължава порочната практика и неинтересувайки се от вредната за живота на хората идеология на Йеховистите, дори им позволява да уседнат трайно в града на Апостола.
Пасторът на обществото от йеховисти в Карлово  строи внушителната си къща точно срещу входа на детска градина „Васил Левски“. За осъществяване на грандиозния си замисъл той навлиза в съседния двор и дори сам  признава, че е виновен, но от Общината твърдят, че всичко е законосъобразно, защото има одобрен строителен план. 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker