Даниел Хитков не е изчезнал! Отишъл да се лекува!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 30 Юли 2014 18:59

Карловският художник Даниел Хитков бе в неизвестност няколко дни. Той изчезна на 23 юли и цяла седмица нямаше никакви известия за него. Три-четири дни след като не се прибрал вкъщи чичо му – известният художник Петър Николов и неговата сестра , археоложката Лолита Николова,

започнаха да го издирват. Лолита, която живее и работи в САЩ обяви кампания във фейсбук. Чичото – Петър Николов се обърна за помощ към полицията.
Даниел Хитков  е на 45 години, той е завършил художествената академия Николай Павлович”. Рисува графики, повечето от сюжетите му са абстрактни или космически.
Даниел страда от шизофрения, но не е имал тежки кризи. Вземаше си лекарствата, сам усещаше промените в състоянието си и сам ходеше на лекар, разказа Петър Николов пред репортера.
Макар че живеят като баща и син двамата художници нямат кръвна връзка. Даниел е син на бившата на съпруга на Петър Николов от втори брак. Диди, както го наричат вкъщи и Лолита са от една майка.
Диди изчезна на 23 юли между 7.30 и 11.00 часа. Някъде в тези часове ходих до магазина на Мтел да му куп нов телефон. Тогава е излязъл. Не се върна вечерта. А това досега никога не се бе случвало, разказа Петър Николов.
Днес от психодиспансера в Пловдив обявиха чрез пресцентъра на МВР, че Даниел Хитков е постъпил в здравното заведение на 23 юли с молба да се лекува. Отишъл сам, без придружител, потърсил помощ, защото не се чувствал добре.
Наистина, последните 3-4 дни Диди беше много напрегнат. Не се чувстваше добре. Беше ходил на лекар в Карлово, но и личният му лекар и специалистката, при която се преглеждаше, се оказаха в отпуска. Слава Богу, че е жив, благослови чичото на Диди.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker