Колко са щетите от последната буря в Карловско
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 30 Юли 2014 19:05

Екип от администрацията на Карлово започна изготвянето на количествено-стойностни сметки за възстановяване на обектите, пострадали от последната буря, връхлетяла селищата от Подбалкана.

Стихията върлува вечерта на 28 юли и продължи до към 4.00 часа на 29 юли. Сред селищата, в които има най-много щети са Карлово, Баня, Дъбене, Богдан, Соколица, Розино, Столетово.

Около 20.30 часа и в следващите няколко часа две от входните артерии на Карлово – подбалканският път в района на 61-ва Стрямска бригада и околовръстният – в района на жп гарата се превърнаха в непреодолими езера, десетки автомобили закъсаха и останаха на място.

В драматичната нощ експерти са наблюдавали нивото на Стара река, пресичаща града, заради опасност от преливане. Нивото на Стряма се вдигна с около 2 метра и отново подрони подходите на моста край Столетово. Разрушени са настилките на десетки улици.

До няколко дни оценките на нанесените щети ще бъдат готови. Общината ще кандидатства с проекти пред Междуведомствената комисия по възстановяне и подпомагане към Министерския съвет.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker