Пороят в понеделник вечерта - 70 литра/кв метър!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 01 Август 2014 00:49

Над 70 л/кв.м са се излели само в рамките на два часа над община Карлово в понеделник вечерта, съобщи за Дарик зам.-кметът Антон Минев. Това е повече от една десета от сумата на годишните валежи в общината, уточни той.

Няма пострадали и бедстващи хора след поредния порой в Карловско. Вече са отводнени всички залети къщи и дворове в град Карлово и близо 10 села в общината. Има доста изровени частично улици в селищата, както и сигнали за унищожена вече ожъната и складирана пшеница.

Вчера комисия от община Карлово обиколи селата Богдан, Дъбене, Столетово, както и градовете Баня и Клисура, за да опише щетите. До два дни протоколът от проверката ще бъде изпратен на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, за да се искат средства за поправяне на пораженията, допълни зам.-кметът.

От април досега това е петият порой, който предизвиква сериозни щети в Карловско. При предишни наводнения бяха залети приземните етажи и мазета на десетки обществени и частни сгради и изровени десетки улици.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker