Розалин Петков-областен управител
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 14 Август 2014 11:48

Розалин Петков стана областен управител на Пловдив с решение на правителството от преди минути, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Той поема поста от досегашния губернатор Венцислав Каймаканов. Вижте кои са неговите приоритети!

Розалин Петков е бил и заместник областен управител в периода 2009 - 2011 г. Три години бе зам.-кмет в община Пловдив с ресор "Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците".
Бил е заместник-директор и главен счетоводител на ВМЗ - Сопот и регионален координатор в банка.Новият областен управител Розалин Петков ще лобира за големите проекти на Пловдив, заяви самият той след официалното решение да поеме поста на Венцислав Каймаканов.
Досегашният зам.-кмет на Пловдив с ресор икономика каза, че всяка сряда ще бъде в Министерски съвет, докато се отпуснат средствата, които иска община Пловдив за Колодрума и пътя Ягодово- Асеновград.
Петков благодари на служебния премиер и изрази надежда, че ще оправдае гласуваното доверие да бъде представител на държавната власт в Пловдив.
Новият губернатор определи като приоритетна работата с общините и допълни, че първо ще провери до къде са стигнали обществените поръчки за канализация и проектите за околовръстния път Царацово- Асеновград, удвояването на пътя Пловдив - Асеновград и Баня- Карлово.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker