Мечка тръшна шест овце в Балкана, фермерът я погна към гората!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 23 Август 2014 00:44

Фермерът Николай Бичев от Калофер сам подгони мечка стръвница, за да спаси стадото си. Екшънът се разиграл преди дни в местността Старчовец в Калоферския Балкан. Към 15.30 часа, когато живоновъдът пладнувал овцете, мечка

навлязла сред стадото и моментално удушила две овце. Преди животните и стопанинът им да усетят опасността, стръвницата подгонила овцете. Стадото се разпиляло в гората. Още не мога събера животните, така се подплашиха, че избягаха в гората и сега, четири дни по-късно, продължавам да ги търся, разказа за karlovobg.eu  Николай Бичев.

 

Нямам пушка да браня себе си и стадото от дивите животни. А пък кучетата изобщо не могат да стреснат мечките. Затова сам подгоних мечката. Трябваше да спася овцете. те са ми по-мили от живота, сподели потърпевшият животновъд.

Мечката удави две овце, липсват ми още животни от стадото, но мисля, че четири от тях да удушени и завлечени някъде от мецаната, сподели Николай Бичев.

Той отглежда овце в Калоферския Балкан от 1990 година. Сам се оправя с тежката работа в кошарите и пашуването на стадото.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker